top of page

Invasives

Read in English by clicking the flag

INVASIVES - Planter og Dyrearter, der ikke kan defineres ud fra principper om bærdygtighed og udvikling af lokalområder. Der er udkommet lovgivning fra EU gældende pr. 01.01.2015 omkring Invasive Alien Species - invaderende fremmede arter, altså arter, der ødelægger landes egnsspecifikke arter og dyreliv, og ikke kommer fra landet, hvor de opholder sig.

Invacive Alien Species - EU lovgivning januar 2015

Invasives - Bæredygtighed og udvikling

 

  • Gældende EU-lovgivning tilsidesætter dansk lovgivning for fremmede arter på dansk område, fordi de findes i en REGULATION. Derfor synliggøres EU-regler for fremmede arter først.

  • Dernæst ses dansk lovgivning for invaderende arter.

  • Dette menupunkt relaterer direkte til de øvrige menupunkter her på hjemmesiden, da alle andre punkter skal indrettes efter EU-forordningen for Invasive Alien Species!

  • Dernæst ses problemstillinger, konkretiseret i forhold til vores lokalområde skovløkken og konkret minksag, Nordfyns Kommune og staten DK, hvor EU- & DK-lovgivning blokkerer for bæredygtighed og udviklingsmuligheder. Man ønsker at undgå biologiske ødelægger i de enkelte EU-medlemslande set i forhold til invaderende fremmede plante- og dyrearter, men vel i sidste ende også at bevare diversitet på kloden, hvilket ikke virker som tilfældet hvad angår minkdrifter.

  • Desværre er udvidelser, og ikke afvikling, af minkdrifter det værste problem, fordi mink er rovdyr og rydder dyrelivet i naturen, når de slippes løs, samt holdes de i små bure på værste vilkår, stik imod alle etiske regler for dyrevelfærd. De hører til i USA's natur, og ikke i Europa. Offentlige instanser og organisationer for minkdrifter retter sig ikke efter lokalbefolkningens protester, så EU er nødt til at liste mink som Invasives, da medlemslande ikke selv tager hensyn til  beboere, dyrelivet og naturen, når det vedrører minkdrifter. Det er et vedvarende problem, fordi EU ikke listede mink som Invasives den 13. juli 2016. Alt indhold på denne side synliggør og argumenter for nedlukning af minkdrifter reguleret af EU i ufravigelig Regulation for medlemslande i EU. Indholdet på denne side er fundet og skrevet løbende, siden juni 2015, så man kan se indholdet, som en tidslinje over den uetiske og usaglige udvikling op til dato, da siden opdateres løbende og er opsat kronologisk med ældste materiale først, dog med enkelte undtagelser.

Overordnet EU-direktiver
Gældende oversigt EU
Hjælp til at forstå påvirkningerne på klima og miljø

Gældende EU-lovgivning for Invasive Alien Species med tiltag for bæredygtighed og udvikling download juni 2015

 

 

 

 

 

 

Foldere omkring Invaderende Fremmede Arter med deres påvirkning af miljø og specifikke lokale arter download juni 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plakater til at synliggøre, hvad biodiversitet vs. Invaderende Fremmede Arter er

 

 

 

 

 

Hjælp til at tage hensyn til mennesker, dyreliv og naturen

Som det ses af materialet ovenover fra juni 2015, defineres mink som et væsentligt problem i hele EU, med frontbillede af mink på hjemmesiden for Regulation 1143/2014 on Invasive Aliens Species.

 

Alle eksperter opfordrer og argumenterer her for mange og væsentlige problemer med minkdrifter og løse mink i naturen. Hvis du går ind på linket nu, februar 2017,  er mink fjernet fra forsidebilledet, og det viser nu kun planter!

Hvordan kan nogen forsvare dette, hvis man altså ser på dokumentation for minks skadelige virkning for befolkningen, dyrelivet og naturen, og ikke de økonomiske fordele for relativt få minkejere med stordrifter, Fur Kopenhagen, østarbejdere?

 

Forskellen på mink og svine-, kvæg-, får- og andre dyredrifter er, at mink er rovdyr og slår alt ihjel, der bevæger sig.

 

Samtidigt er dyrevelfærden helt hen i vejret, da de holdes i meget små trådbure og går på net hele deres liv i flokke, hvor minken er solodyr. Det er så grimt!

 

Mink ødelægger menneskers liv på landet, fordi man kæmper med minkejere og kommuner i årevis, når de gentager ansøgninger om vedvarende udvidelser, hvor kommuner lyver om lovgivningen, samarbejder direkte med Kopenhagen Fur og politikere er betalt af Fur Kopenhagen. Nok en af grundene til, at landkommuner affolkes, og der er immigration til storbyer. Nok også en af grundene til, at unge, der uddanner sig til landbruget ikke kan få arbejde, fordi landbrugsorganisationer og Folketinget i DK prioriterer østarbejdere uden morale. De vil nemlig gerne arbejde på minkdrifter, modsat os, der er opvokset i et demokrati funderet på human morale.

 

Både lønarbejder- og landbrugsorganisationer anbefaler, at vi ansætter arbejdskraft fra øst, selvom det kan dokumenteres, at vi, der er født i landet og tilkomne gennem de sidste 50 år, ikke kan få arbejde! Efterkommere af tyrkere hentet til landet i 60'erne og vedvarende pga. familiesammenføringer samt giftemål til eget hjemland har skabt en arbejdsstyrke på overførselsindkomster bosiddende i ghettoer med store problemer i forhold til kriminalitet, og vi har områder, hvor politiet ikke tør gå ind! Hvordan man så kan forsvare at reklamere for mere arbejdskraft øst fra? Det kan måske forklares i ovenfor nævnte problemstillinger med amoralsk og fattige fra øst, der opkøber vores landejendomme, netop også ansat på blandt andet på minkfarme, så unge nyuddannede indenfor landbruget ikke kan få arbejde..

Dokumentation på forvrængning af lønarbejderbehov fra øst, som også fremgår på Fur Kopenhagens hjemmeside. Måske er lønarbejderorganisationer også betalt af Kopenhagen Fur? Man kan finde dokumentation for det øvrige på danmarks statistiks hjemmeside.

http://di.dk/dibusiness/nyheder/Pages/Udenlandske-medarbejdere-staar-for-totredjedele-af-Danmarks-fremgang.aspx

https://www.danskbyggeri.dk/media/6672/ansaettelse-af-udenlandsk-arbejdskraft_marts_2016_rgb.pdf

http://star.dk/da/Om-STAR/Nyt-fra-STAR/Nyheder.aspx?ps=1000000

https://www.information.dk/debat/2014/02/hvem-betaler-prisen-billigt-oestarbejde

http://pure.au.dk/portal/files/101896644/DCArapport080.pdf

http://danmarksvaekstraad.dk/file/634221/Rapport_om_kvalificeret_arbejdskraft.pdf

https://books.google.dk/books?id=MxLECQAAQBAJ&pg=PT188&lpg=PT188&dq=udenlandsk+arbejdskraft+fur+kopenhagen&source=bl&ots=bHhYYXQp88&sig=cOuag7FScbCBGwQgxpCBi4cQvGk&hl=da&sa=X&ved=0ahUKEwj79_rI26_SAhXDK5oKHTnmDu4Q6AEITDAJ#v=onepage&q=udenlandsk%20arbejdskraft%20fur%20kopenhagen&f=false

 

Minkdrifter udvides i stor stil i hele DK, som kan ses via link nedenunder på docplayer.dk, og kvæg, svine- og andre dyredrifter nægtes miljøgodkendelser til udvidelse. Dvs. minkdrifter ødelægger de bæredygtige landbrug. Lokale og nationale politikere er selv landmænd og heraf indhabile til at træffe afgørelser omkring minkdrifter, da de samarbejder i landbrugsforeninger. Endnu et argument for at EU alene bærer ansvaret for bæredygtighed for mennesker, dyrelivet og naturen.

 

I et fremtidsperspektiv kunne det være der, hvor EU skal virke. Som overordnet samarbejdsinstans, uafhængigt af medlemslandene for at gennemføre og føre tilsyn med, at Regulations for bæredygtighed for mennesker, dyrelivet og naturen i Europa overholdes.

 

Herved overgår flygtningepolitikken til, at mennesker udefra hjælpes i nærområder, frem for at optages i hobetal i EU lande, inklusive truende terrorister.  Alle flygtninge undgår herved også at blive anset som potentielle terrorister.

 

Hvis vi, folket, så også blev spurgt direkte via folkeafstemninger, ikke for eller imod EU, men for og imod de enkelte Regulations, ja så ville EU få sin berettigelse fremadrettet. For vi, folket, er dem, der overhovedet ikke høres og inddrages, hverken lokalt, regionalt, nationalt eller overstatsligt anno februar 2017.

Tænk en gang, aktuel render vores statsminister og andre fra vores "Folketing" i DK rundt og laver lobbyisme imod vores folkeafstemning, hvor folket i DK stemte nej til at ophæve vores retsforbehold fra Københavnerkriterierne, og EU stiller krav om at bryde vores stemme! Mon det fremmer EU viljen blandt folket i EU?

 

Nærhedsprincippet hjælper lokale politikere med at lukke munden på lokalbefolkningen i minksager, og gennemfører ikke bæredygtige politikker, når nationale stater laver rammelove for bæredygtighed, som så fejltolkes på lokalpolitisk niveau og afvises i Natur- og MiljøKlageNævnet i DK.

EU's landbrugspolitik virker heller ikke efter hensigten, da DK er et lillet land, hvor få store foreninger, såsom Patriotisk Selskab og Hofmansgave Gods aktuel i vores lokalområde og minksager, ejer majoriteten af landjord, så små landbrug ikke kan overleve på de marker og dyredrifter, det er muligt for små landbrug i vores lille land DK at tilkøbe.

 

Små landbrug har ikke råd til at omlægge til økologisk og bæredygtig drift.

Dyrehold er på en generation landmænd blevet til fordobling af minkdrifter, samt nedlukning af øvrige dyrehold, hvor alle slags dyrehold holdes lukket inde i stalde hele deres liv.

For en generation landmænd siden, gik kør og grise på markerne, som de er skabt til.

Både den gang, og forhåbentligt snart igen, vælges en etisk bæredygtig og udviklende strategi, som det også står skrevet på EU's hjemmesider!

Se mange mange mange offentliggjorte minkudvidelser via docplayer.dk, samt afslag på udvidelse af bæredygtige dyredrifter, både afvist af lokale politikere og Natur- og MiljøKlageNævnet med begrundelser i, at minkdrifter ikke er problemfyldt i forhold til bæredygtighed, lokalbefolkningen samt animalsk og plantemæssig egnsspecifik biodiversitet. 

http://docplayer.dk/search/?q=minkproduktion

Se danske politikeres korrupthed her

 

Danes lobby to keep mink out of EU’s ‘invasive species’ list

https://www.euractiv.com/section/sustainable-dev/news/danes-lobby-to-keep-mink-out-of-eu-s-invasive-species-list/

 

Kan minkavlere købe sig til politisk indflydelse?

https://www.information.dk/indland/2016/05/kan-minkavlere-koebe-politisk-indflydelse

Danske politikere går catwalk for KOPENHAGEN FUR, fordi Kopenhagen FUR har betalt deres valgkampe! INHABILITET I HØJESTE POTENS JUNI 2016 lige inden offentliggørelsen af Forordning liste uden mink 13. juli 2016

http://www.kopenhagenfur.com/da/nyheder/2016/juni/galleri-folkehav-til-folkemoedets-pelsmodeshow

http://www.lf.dk/aktuelt/nyheder/2016/juni/politikere-i-pels#.WKGJyfnhDIU

http://landbrugsavisen.dk/politikere-gik-catwalk-i-mink

http://politiken.dk/indland/politik/folkemoedet/art5626391/Politiske-pelsmodeller-fik-penge-fra-pelsproducent

Europaudvalget i DK ang. Mink og Fur Kopenhagen som rådgivere - lobbyisme

http://docplayer.dk/26289845-Europaudvalget-2013-kom-2013-0015-bilag-1-offentligt.html

http://www.eu.dk/samling/20131/kommissionsforslag/KOM(2013)0015/bilag/2/1328805.pdf

http://docplayer.dk/29131303-Europaudvalget-2013-kom-2013-0620-bilag-3-offentligt.html

http://www.ft.dk/samling/20131/almdel/euu/bilag/357/1350652/index.htm - FT konkluderer 2013 at mink intet problem er

Du finder alt andet omkring minkdrifter dokumenteret på regionalt, nationalt og internationalt niveau ved, at læse hele denne side.

Vi har inddraget vores eget konkrete minkfarmudvidelses-eksempel på, hvordan det foregår lokalt og i forhold til, hvordan offentlige instanser lyver, ignorer og misligeholder alt omkring NATURA 2000 angående Odense Fjord.

 

Siden startede med at skulle dokumenterer vores problemer i lokalområdet og til at få afvist udvidelse og nyetablering af minkfarm i Hessum by klods op af Odense Fjord, men er blevet til dokumentation generelt over minkproduktionens ødelæggende virke.

 

Mink ødelægger vores egnsspecifikke dyreliv, fordi de slippes løs og de høre alene til i USA.

Det er en uetisk industri på alle måder. 

Du kan se den nye forside nedenunder til Regulation 1143/2014 uden mink på invasivelisten offentliggjort 13. juli 2016.

Herpå findes listen, der ikke inkluderer mink som invasives, fordi der pr. 13. juli 2016 tages hensyn til staters indtjening, østarbejdere og østens rigmænd, der opkøber danske minkfarme, alle med en morale uden skrupler.

 

Mink er dog fortsat nævnt, som et væsentligt problem i EU i foldere om Invasives pr. 16.02 2017, som ses nedenfor.

I forbindelse med Forordning 1143/2014, som skal følges af medlemsstaterne, står det skrevet, at hvis medlemslandene ikke kan finde ud af at administrere invasives, vil EU forholde sig til det, og gøre noget ved det.

 

Da det dokumenteres på denne side, at det kan DK ikke i forhold til minkdrift, ønskes EU at genoptage nedlukning af al minkdrift i hele EU. DK har sikret sig, at eksisterende minkdrifter ikke berøres af nye beregninger for afstande til minkfarme ud fra emissionsmålinger i nyeste lovgivning for minkdrifter, som ses i pdf nedenunder.

Det gøres ved ikke at nævne muligheden for at klage over nuværende minkdrifter, og altså inklusive alle de udvidelser, der ses dokumenteret på landsplan i DK, specielt fra 2012 til dags dato 16.02. 2017.

 

I vores tilfælde betyder det, at nærmeste lokale bor ca. 70 meter fra eksisterende minkfarm med 2000 minktæver, der minimum er skadelig for indånding af minkdampe i en radius af 240 meter, hvor vindforhold må formodes at have indflydelse på dette og det blæser mere ude på landet i flade landskaber, hvilket Danmark har.

 

Det betyder, at man kan blive syg af at bo tættere på, hvilket på intet tidspunkt nævnes af offentlige instanser!

 

Kommunen har i hele sagen kun kunnet se problemer i 2013, hvor de afviste samme udvidelse, som de godkendte i 2015. Siden 2013 har kommunen ikke kunne se andre problem end at en grantræsplantage ville blive ødelagt på en mark i lokalområdet, hvis en nyetablering på 3000 mink årstæver skulle placeres her, fordi emission af ammoniak danner grønalger på juletræer og de heraf går til. Vi blev ikke nævnt i forbindelse med emissionsfare ej heller dyrelivet og Natur Odense Fjord på land og i vandet.

 

Kommunen løj, da vi spurgte dem i 2014 om udvidelsen drejede sig om 3000 mink eller i virkeligheden 3000 gange 5-6 unger, altså 15000 - 18000 mink om året, hvilket vi kan dokumenterer med referater af informationsmødet på rådhuset i Otterup december 2014. De svarede, at det kun drejede sig om 3000. Man kan da godt forestille sig, uden at kende til minksager, at udvidelser forurener mere og flere mink kan slippes løs. Modsat er der vedvarende indskrænknings- og reduktionskrav til kvælstof N.

Kommunerne skal reducerer kvælstof generelt pga. global opvarmning og forurening. Nordfyns Kommune har vedtaget vådeområdeindsats i Odense Fjord, hvor kvælstof skal reduceres med 135 ton N, som ses via link her, hvor kommunen igen modargumenterer sig selv.

Februar 2017 Nordfynsk natur skraber bunden fra artikel 

http://www.fyens.dk/nordfyn/Nordfynsk-natur-skraber-bunden/artikel/3120341

Rapport fra Aarhus Universitet giver dumpekarakter til naturen på Nordfyn. Der er både smukt og dejligt på Nordfyn, men naturen har det måske ikke så godt, som det ser ud på overfladen.

 

Det indikerer en ny rapport, der opregner kommunernes naturkapital, med faglige input fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

 

Her indtager Nordfyn en bundplacering som nummer 92 ud af landets 98 kommuner med kun 13 point ud af 100 mulige i forhold til enge, uopdyrkede områder, søer, vådeområder, etc.

 

Landsgennemsnittet ligger på 24.

 

Se kort og video om Naturkapital her

http://www.biodiversitet.nu/naturkapital

http://www.dn.dk/nyheder/hvor-god-er-naturen-i-din-kommune/

Tilbage til EU og minkdrift synligt på hjemmesiden for Invasive Aliens Species.

EU ON INVASIVE ALIEN SPECIES ANNO 13. of JULY 2016

 

Ny forside Regulation 1143/2014 on Invasives Alien Species (stadigvæk samme Forordning) 13.juli 2016 

http://ec.europa.eu/environment/nature/invasivealien/index_en.htm

 

Forordning liste invasives af 13. juli 2016 Regulation 

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1468477158043&uri=CELEX:32016R1141

Forklaring til liste af 13 juli 2016 Regulation

http://ec.europa.eu/environment/pdf/13_07_2016_QA_en.pdf 

Invasive Alien Species (IAS) brochure inkl. mink, som et væsentligt problem

http://bookshop.europa.eu/en/invasive-alien-species-pbKH0414054/

Life and IAS brochure inkl. mink, som et væsentligt problem

http://bookshop.europa.eu/en/invasive-alien-species-pbKH0414054/

Overordnet EU-direktiver

Oversigt nedlukning af pelsfarme i Europa fundet februar 2017, hvor meningsmålinger imod pelsproduktion ses nedenunder fra 2016. 

http://www.furfreealliance.com/fur-bans/

Overordnet EU-direktiver
Overordnet EU-direktiver

14.02 2017 fundne links, som forklarer listning af mink på EU's Regulationsliste 2016 omkring Regulation 1143/2014 og opråb fra eksperter samt befolkningen 

 

European Commission issues list designed to STOP spread of 'invasive' species

http://www.express.co.uk/news/nature/689629/eu-european-commission-list-invasive-species

 

The EU should close the 7200 fur farms that degrade animal rights and European values

http://eutoday.net/news/fur

Phasing out fur farming in Europe

https://europeangreens.eu/content/phasing-out-fur-farming-europe

 

Alien species are a principal cause of biodiversity loss. They have been partly or wholly responsible for the extinction of at least 68 bird species over the last 500 years.

http://www.birdlife.org/europe-and-central-asia/programmes/invasive-alien-species-europe-and-central-asia

 

"Anti-fur" Policy and the European Paradox: Towards a Ban on Fur Farming in the European Union?

http://www.derechoanimal.info/images/pdf/S.BRELS-Politique-anti-fourrure-et-incoherence-europeenne-eng.pdf

 

Kort EUROPA NEDLUKNING PELS

http://www.furfreealliance.com/fur-bans/

 

 

EUROPEAN CAMPAIGN FOR ANIMAL RIGHTS

http://svana.dk/media/203967/bekaempelse-af-amerikansk-mink-mustela-vison-i-danske-fuglebeskyttelsesomraader.pdf

 

Petitions

https://secure.avaaz.org/en/petition/European_Commission_Ban_the_production_import_and_sale_of_all_fur_products_across_Europe/?aGrdYfb

https://www.change.org/p/eu-ban-fur-farming-in-the-european-union

Oplysninger om EU-tiltag for Danmark i forhold til Invasive Alien Species inden 2016

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Listen ovenover fra JUNI 2015 via Google, kan ikke længere findes via link på miljøministeriets hjemmeside i DK!

Som man ser ovenover, er mink på EU's liste over Invasives, som de er det, på alle andre tidligere lister fra EU før 13. juli 2016.

I TV indslag til venstre ses alle de planter, der er kategoriseret som Invasives i DK, hvor mink ikke længere er nævnt..

Man kan stille sig selv spørgsmålet, hvilke særregler har staten DK forhandlet og fået godkendt i forhold til mink?

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Gældende Dansk lovgivning for Invasive Alien Species med tiltag for bæredygtighed og udvikling pr. JUNI 2015

 

Folketinget var i gang med at tilpasse dansk lovgivning til EU-Forordningen gældende fra 01.01. 2015 - hjemmesiden Invasive Alien Species og

 

 

Link EU Regulation 1143/2014 Invasive Alien Species (Forordning)

 

 

 

 

 

 

Se iøvrigt også under Naturskønt område for links til de forskellige områder, under NATURA2000 og EU-Direktiver, der er for fredede dyrearter, pga. hidtidig måde at praktisere jordbrug og dyrehold på.

Ud fra EU Regulation 1143/2014 er indtil videre følgende lovgivningstiltag vedtaget i DK

Minkdrift konkretiseret i forhold til Natur Odense Fjord og Skovløkkeområdet fra JUNI 2015, hvor vi, lokalbefolkningen, bor.

 

Naturen, plante- og dyrelivet i Odense Fjord påvirkes også af, hvordan vi dyrker jordbrug og dyrehold vest for fjorden i Skovløkkeområdet.

 

Vi ser her på Invasive Alien Species i forhold til Skovløkkeområdet, og sætter fokus på de mest skadelige Invasive Alien Species for dyrelivet i lokalområdet, set ud fra vores grupper af private drifter, hobby- og fritidslandbrug samt "store dyrehold", da vi ikke har lokaliteter i DK til meget store dyrehold, ej heller i Skovløkkeområdet. 

Som fundet på EU siden for Invasives Alien Species forår 2015 er mink et stort problem for lokale mennesker, dyrelivet og naturen.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Som set ovenfor har EU fjernet mink, som den farligste Invasive art, fra deres liste over invasives 13. juli 2016. Det er ikke godt at vide, hvorfor. Derfor ønskes den optaget på EU's liste og al minkdrift lukket ned i hele EU, da EU er den eneste instans til at gøre det via Forordninger, hvis de ikke også er købt af pelsmarkedet, som det viser sig længere nede, at politikere i DK er.

 

For at synliggøre alle niveauer i minkdrift og deres skadelige invirkning på mennesker, dyrelivet og naturen, inddrages vores konkrete minkfarm eksempel ved området skovløkken på Fyn vest for Odense Fjord, for at argumentere på alle niveauer for nedlukning af minkdrifter.

Dette i håb om, at EU genoptager det etiske perspektiv og vores ansvarlighed i forhold til klodens egnsspecifikke arter.

I Danmark har vi mange minkdrifter.

Hvis man søger på nettet omkring mink, popper der mange sager op, hvor det giver problemer generelt, og derfor også i Danmark. Mink kommer fra USA. Se galleriet nederst med billeder af problemstillinger omkring minkdrift.

Hvis man søger lokalt på minkdrifter, popper der endnu flere sager op, hvor lokalbefolkningen protesterer, og ikke bliver taget alvorligt. Der har været bragt flere udsendelser i TV om mink, som du også finder links til i galleriet nederst, hvor journalister har fået domme for at videreformidle, hvordan det rent faktisk foregår bag murerne på minkfarme, blandt andet via dokumentationer i Operation X.

 

 

Vi sætter fokus på minkdrift, da vi har minkdrift bestående af 2000 dyr i Hessum by, ved Trøjborggyden 10, ca. 1000 meter fra Odense Fjord, og den ligger i bymæssig bebyggelse, ca. 70 meter fra nærmeste bolig.

 

Denne minksag kan give et generelt indblik i, hvordan det egentligt foregår, når minkejere får deres sager igennem systemet, og hvordan de bakkes op, samt viser det, at vi, altså befolkningen, ikke bliver hørt, fordi Fur Kopenhagen giver staten Danmark væsentlige indtægter. Det etiske aspekt og vores ellers demokratiske tilgang til sameksistens tilsidesættes fuldstændigt i kampen om millionerne.

 

Alene beliggenheden gør, at nuværende minkfarm er et væsentligt problem. Nedenunder ser du nuværende farm. På billede 2 og 3 ses Odense Fjord, hvor Delreservatet Lammesø ses til højre på billederne.

 

Minkejer har i adskillige år forsøgt at udvide nuværende minkfarm på Trøjborggyden 10, Hessum By, Otterup eller nyetablere med endnu en minkfarm på Agerlandsvej i samme lokalområde Skovløkken. Minkejer er medlem af Fur Kopenhagen, der varetager hans økonomiske interesser og egne, hvilket ikke kun er for at overleve, men i høj grad for at skovle millioner ind på bekostning af naboer, dyrelivet og naturen. Det modarbejder udvikling i et bæredygtigt og etisk perspektiv.

Disse sager belyses og opdateres med nyeste viden nedenunder. Før galleriet finder du links til mange artikler i Fyens Stiftstidende, vores lokale avis for Fyns-området. Hvis man søger på minkdrift, popper alle vores artikler op samt mange andre sager på Fyn.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

JUNI 2015. Der var pr. 01.01.2015 lovgrundlag for at stoppe nuværende minkdrift. Selvom den ometableres i forhold til nyeste regler via EU-Forordning 1143/2014 og andet lovstof, er den uforsvarlig, også i forhold til sin beliggenhed.

 

Ejer af minkdriften i Hessum By ansøgte første gang om udvidelse fra 2000 mink  årstæver til 3000 ved Trøjborggyden 10, men fik afslag i 2013 fra Nordfyns Kommune, med begrundelse i, at nuværende minkfarm ligger for tæt på bebyggelser, og herved i kategorizonen af huse, der ligger tæt.

 

Der var mange beboere, der protesterede tilbage i 2013 pga. gener.

Ejer ansøger for anden gang i 2015 Nordfyns Kommune om udvidelse af nuværende minkfarm, Trøjborggyden 10, Hessum By. 

 

Se Galleri nedenunder for nuværende minkfarms placering, kort med boliger og afstande, etc. 

Måger spiser fisk, og mink fodres ved, at fiskefars lægges ovenpå burene.

I 2014 ansøgte minkejer i stedet for Nordfyns Kommune om en ny minkdrift med opstart af 3000 mink på Agerlandsvej. Ansøgningen er sat i bero på ubestemt tid, fordi vi var mange, der protesterede udover høringssvar, sendt ud til høring den 03.11.2014 med deadline 01.12.2014, samt flere end høringsberettigede skrev under på protester, og der var mediedækning via Fyens Stiftstidende og Radio Nordfyn.

Ny minkfarms påtænkte beliggenhed på Agerlandsvej, som ses i galleriet nedenunder. Den ønskes placeret midt i fredede svaners opholdssted om vinteren, når Odense Fjord ikke rummer nok føde til at svaner kan overleve i fjorden, men de skal op og spise på land.

Kig fra Ørritslev Skov (by) fra Vekslund til Agerlandsvej og påtænkt placering af ny minkfarm i retning Hessum Bygade, Hessum By.

Med fotos af svaner, og deres ophold i lokalområdet, er det synliggjort, at svaner ikke kun opholder sig, hvor Interaktive kort, under Naturskønt område, viser det. Se kort igen, nedenunder, i galleriet med svaner. Fredede områder er markerede med gule og lilla streger i lokalområdet, og de viser både fredede vådeområder, og ophold for fredede dyrearter på land.

 

Svaneflokken bevæger sig dagligt rundt i landskabet, fra marker ved Ørritslev Skov, over marker ved Ørritslev samt ved Østrup bag Ørritslev Skov og ud i Odense Fjord om vinteren, og sommer er de i vandet, hvor de ikke kan flyve, imens de skifter fjerdragt. Vi lever med deres sang, når de flyve over huse og marker. Se i galleri nedenunder.

Det betyder at Interaktive kort fra EU via Natura2000 ikke er fyldestgørende for, hvilke områder på land, der skal fredes, for at bevare områder til svaners overlevelse på land og andre fredede fuglearter. Udslip af mink fra minkfarme kan have katastrofal indvirkning på dyrebestande, der opholder sig i lokalområdet.

 

Desuden så vi, at kort over kanalforløb heller ikke er fyldestgørende, for at dokumentere udslip af gylles betydning for å- og kanaludløb til Odense Fjord, under Jordbrug.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Nordfyns Kommune miljøgodkendte placering af ny minkfarm på Agerlandsvej på byrådsmødet tilbage i juni 2014, og altså 5 måneder før, at det sendtes til høring hos lokalbefolkningen i Skovløkkeområdet.

 

Kommunens argumenter for, at placeringen af ny minkfarm skulle ligge på Agerlandsvej, var, at to andre af minkejers mulige markplaceringer, minkejer og kommunen havde kigget på, lå for tæt på beboelser, og emissionen fra gyllen ville ødelægge en nærtliggende grantræs-plantage-drift.

 

De nævnte ikke noget om emissionspåvirkningen af minkgylle på mennesker eller dyrelivet.

 

Samtidigt var det væsentligt for kommunen, at udvidelsen af minkfarmen ville skabe flere arbejdspladser. Helt konkret giver det merarbejde til en mere end på nuværende tidspunkt, nemlig endnu et familiemedlem, udover far og søn, der arbejder på nuværende farm, så de fremtidsrettet skal være tre på minkfarmene. Kommunen mente ikke, at det, set i forhold til, hvor uetisk og ødelæggende minkdrift er, var noget problem.

 

Minkejer har i forvejen 9 marker, hvilket altså ikke er nok til stordrift af korn, frem for nuværende 2000 mink og overlevelse for familien.

 

Kommunen mente ligeledes kun, der var 12 beboere, der skulle høres direkte, fordi de kategoriserer beboermatriklerne herude for at ligge i "landzone", og udenfor "by- samt sommerhuszone". Det giver ud fra gammel lovgivning kommunen mulighed for at bruge den laveste faktor for beregning af placering og afstandsmålinger fra minkfarme, gyllebeholdere, etc. til beboere, naturens plante- og dyreliv, vådeområder, åløb, søer, kanaler, skov og Odense Fjord. Man kan også spørge ind til, hvilken status "huse med lov til sommerhusstatus" så har ifgl. Nordfyns Kommune.

 

Læg mærke til, at kommunen udsender høringsbrevet den 03.11.2014, og altså tre dage efter, at befolkningen i DK skulle være digitale. Kommunen udsender alene høringsbrevet digitalt, og ikke pr. brev. Kommunen ved på et vilkårligt og givent tidspunkt, at det tog kommunale medarbejdere lang tid selv at bruge digitale medier, samt at mange beboere i "landzone", ikke var og er digitale, da det fremgår i deres digitale system, hvor mange det præcist er, der ikke er det. Nordfyns Kommune overholder herved ikke Forvaltningsloven, m.f. om oplysning og respekt for tidsfrister for borgers indsigelser. Forvaltningsloven Kapitel 2 § 3-6 om Inhabilitet, Kap. 5 § 19 Partshøring, og paragraf 21 om retten til at udtale sig. Lovgivning for digital post findes i Lov 341 – 27.04.11, LOV  1273 – 21.12.11 og LBK 86 - 28.01.14.

Hvis man sammenligner kommunens Mijøgodkendelse fra juni 2014 af ny minkfarm på Agerlandsvej med Afslaget fra 2013 på udvidelse af eksisterende minkfarm, Trøjborggyden 10, ses det, at afslagetsbegrundelserne fra 2013 direkte modargumenterer kommunens egen godkendelse fra 2014 og 2015. Kommunen henviser desuden til Notat 95 i 2014, som uddyber angsøgningen på Agerlandsvej.

Ud over de 12 direkte høringsberettigede, var vi mange, der protesterede, skrev breve og under på, at være imod en ny minkfarm på Agerlandsvej.

 

I dokumenter ovenfor, er det FUR Kopenhagen, der har lavet alle billeder til konkret placering af minkfarm på Agerlandsvej.

På ingen af plantegningerne er der korrekte mål i forhold til,  hvor farmen præcist er påtænkt lagt på Agerlandsvej, eller præcist, hvor gylleopbevaringen ligger i forhold til kanalen ved siden af påtænkt minkanlæg. Som dokumenteret under Jordbrug og kanalforløb med fotos af kort, m.m., er der direkte afledning til Odense Fjord. 

 

Heller ikke afstanden fra markplacering Agerlandsvej til Odense Fjord er korrekt. Fur Kopenhagen har anvendt den længste måling til Odense Fjord nord på ved Bogå, men der er meget kortere fra Agerlandsvej øst over ud mod Ølund og Vigelsø på vestsiden af fjorden. Begge områder er helt fredede delreservater i Odense Fjord, der er lovgivet med Natura2000 EU-Lovgivning samt Forordningen om Invasive Alien Species for minkdrift.

 

Så påstår Nordfyns Kommune, at placeringen ligger i yderkanten af kystnærhedszonen, men hvis man tager afstanden fra Agerlandsvej øst og sydøst til Odense Fjord, ligger markplaceringen lige præcist midt i kystnærhedszonen, der ophæves via ny lovgivning fastsat af nuværende Regering juni 2015. Det betyder dog ikke så meget, fordi EU har fastsat regler for randzoner med Natura2000 og pr. 01.01. 2015 skærpet kravene til lige præcist Invasive Alien Species, med mink, som invaderende art fra Amerika. Heraf vil dansk lovgivning skulle tilrettes nye krav omkring minkdrifter.

 

I forhold til EU, Forordningen for Invasive Aliens Species og Natura2000-Lovgivning, skal vådeområder, vandløb, skove, randzoner, plante- og dyreliv beskyttes.

 

Kommunen ser ikke nogle problemer i forhold til lige præcist alle vores plante- og dyreliv, vådeområder, vandløb, skove, randzoner med kanalafløb til Odense Fjord.

 

I forhold til tidsperspektivet omkring lovgrundlaget for minkdrift og dyrehold, har Byrådet i Nordfyns Kommune miljøgodkendt placeringen Agerlandsvej i juni 2014 på baggrund af henvisning til lovgivning side 50 i dokumentet "Agerlandsvej ny minkfarm 2014". Lovgivningen, der henvises til, er forældet, og indeholder ikke de korrekte love og Bekendtgørelser for området.

 

Nuværende dansk lovgivning for natur- og dyrehold findes i menupunkterne 

Naturskønt område, Jordbrug og Dyrehold. Udvalgte dele i forhold til minkdrift ses nedenfor.

 

I november 2014 høres 12 matrikelejere fra lokalbefolkningen i Skovløkkeområdet, og der udkommer ny dansk lovgivning for dyreholdsområdet med væsentlige skærpelser i forhold til nedsivning og emission af gylle, afstande til beboelser, vandområder, skove, etc., ligeledes i 2014.

 

1. januar 2015 gælder ny Forordning fra EU om Invasive Aliens Species (Invaderende Fremmede Arter).

Det betyder, at Forordningen skal følges til punkt og prikke. Derfor er der ikke dansktilrettet lovgivning for Invasive Alien Species, men derimod alene dansk lovgivning tilpasset Direktiver vedr. Natura2000. Fordi Forordningen skærper kravene til fremmede plante- og dyrearter, og biodiversitet, miljø, etc., bliver kravene til Natura2000 herved også skærpet.

 

Dansk lovgivning før 01.01 2015 for dyrehold og naturlivet er derfor i en overgangsordning i forhold til dyrevelfærd og miljøbeskyttelse. Der var i september 2015 følgende EU-lovgivning og opdateret dansk lovgivning for Invasive Alien Species.

Hvis Nordfyns Kommune godkender ansøgning om udvidelse af minkfarm på Trøjborgyden 10, frafalder minkejer ansøgningen på Agerlandsvej, som jo ifgl. kommunen er sat i bero. Hvis minkejer ikke får godkendt ansøgningen om udvidelse af nuværende farm 2015, fastholder han ansøgningen om ny minkfarm på Agerlandsvej tilbage fra november 2014. Og det gjorde kommunen i 2015, så sagen ligger nu i Natur- og MiljøKlageNævnet.

 

Men, da al dyrehold skal foregå efter gældende lovgivning fra den kendes, og altså 01.01. 2015, har minkejer, Nordfyns Kommune, og Fur Kopenhagen samt lokalbefolkningen i Skovløkkeområdet, ingen aktuelle sager omkring udvidelse af eksisterende eller oprettelse af ny minkfarm i Skovløkkeområdet.

 

Dette, fordi alle dyrehold, gylleopbevaring, etc. skal gensøges ud fra ny EU-lovgivning, og alle dyrehold skal nyetableres eller renoveres op til nye krav for minkhold, godkendt af kommunen, Ministeriet for miljø/dyr i DK og overordnet godkendt af EU.

 

Vi, Skovløkkeområdet, har, med andre ord, ingen sager, der er sat i bero, fordi sager før den 01.01 2015, ikke kan gøres gældende pga., at de ikke lever op til nuværende EU-lovgivning for dyrevelfærd og miljøtilpasning. 

 

Derimod har minkejer og Nordfyns Kommune en opgave med at få etableret nuværende minkdrift med 2000 mink årstæver i Hessum By, Trøjborggyden 10, efter gældende EU-lovgivning, Forordning 1143/2014 Invasive Aliens Spieces og Natura 2000 Direktiver.

 

Hvis vi mener, at Nordfyns Kommune ikke fører tilsyn med området, så Natura2000 og Regulation of Invasive Alien Species anno 01.01. 2015 opfyldes, kan vi klage over kommunale afgørelser til EU, hvilket vi gør næste gang, der bliver nogen sager omkring forringelser af dyrevelfærd og miljøet, bl.a. pga. minkdrift.

 

Oktober 2015 var der møde med Nordfyns Kommune og beboere omkring minkfarm i Hessum By og minkavlers udvidelse af eksisterende farm, fra nuværende 2000 dyr til 3000.  Den 14.10.2015 skulle man senest gøre indsigelse imod udvidelse af eksisterende minkfarm til Nordfyns Kommune. Det er utroligt, at en minkavler kan få lov til at chikanere hele lokalområdet, for at få merarbejde til en mere - eller blot for at tjene fedt på minkdrift, og kommunen genoptager afviste sager, for at tjene penge på uforsvarligt dyrehold. 

 

Begge minksager fra Skovløkkeområdet, som minkejer og Nordfyns Kommune er i gang med at gennemføre, eller har sat i bero, kan alene afvises som eksisterede med udgangspunkt i Forvaltningsloven, da lokale arbejder, eller har arbejdet i Teknisk Forvaltning, Vejafdelingen, samt er venner i lokale jagtklubber med såvel ledelsen, som underordnede, i samme forvaltning, som skal undersøge og føre minksagerne.

 

Derudover kan man, med Forvaltningslovens paragraffer for sager og lovgivning for digitale rettigheder, afvise både ansøgning om udvidelse i Hessum By og oprettelse af ny farm på Agerlandsvej.

 

Slutteligt misligeholder Nordfyns Kommune al sin tilsynspligt, ud fra lovgivning for natur og miljø i Skovløkkeområdet, med beliggenhed lavt ved Odense Fjord, på EU og DK niveau.

Desværre, 3 liberale partier vedtog udvidelsen af eksisterende minkfarm i Hessum by den 17.12.15, så nu har vi brug for, at alle kæmper sammen;) Det eneste argument Borgmester Morten Andersen kunne komme med, var, at de opfylder dansk lovgivning, så han ikke kunne se nogle problemer her. Men det gør de ikke, for vores love er underlagt alle regler fra EU for Natura2000 og Regulation 1143/2014 Invasive Alien Species, en Forordning, som DK skal følge, herunder også Nordfyns Kommune.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Tilbage til minkdriften JANUAR 2016.

 

Minkdrift Hessum By, med nuværende 2000 mink og godkendt udvidelse til 3000 af Byrådet den 17.12.15, Trøjborggyden 10, og sag om påtænkt ny farm på Agerlandsvej, op til Hessum Bygade og Ørritslev Skov ved Vekslund samt Lillegyden, er pga. klagesager til Natur- og MiljøKlageNævnet, indtil videre, sat i bero af minkejer. 

 

Som vi så tidligere, er minkdrift omfattet af ny EU - forordning anno 01.01.2015 og Natura2000, uafhængigt af vores danske retsforbehold, fordi mink hører ind under landbrugsregler.

 

Derfor kan Nordfyns Kommune ikke se bort fra Forordningen for Invasive Aliens Spieces, hvori mink er defineret og skal afvikles. Derfor kan vi også indklage Nordfyns Kommune for EU.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Problemer med Kommunens afgørelse 17.12.15 er følgende:

 

Kommunens misligeholdelse af dansk og europæisk lovgivning. Vi vil mene, at Byrådet ved at fastholde på byrådsmødet, at de alene forholder sig til gældende dansk lovgivning, og herved ikke mener at misligeholde gældende lovgivning for minkområdet, ikke lever op til deres ansvar som kommune, både i forhold til ikke at overholde gældende dansk lovgivning for alt vedr. minkdrift, og set i forhold til også at ville overholde gældende EU - lovgivning for minkområdet. I forhold til EU’s ønske om afvikling af minkfarme i hele EU samt regler for landbrugsdrift og regler for omkringliggende land- og naturområder, der er fredede områder, både i Odense Fjord og på omkringliggende landområder via lovgivning for vådeområder, skove, vandhuller, åforløb, manglende dokumentation for kanalforløb, misvisende afstandsmålinger til Odense Fjord, afviser kommunen minkdrifter som problematisk. De afviser ligeledes at forholde sig til lokalbefolkningen, der bor klods op af minkdriften, og godkender samme udvidelse, som de afslog i 2013.

 

Desuden virker det, som om Nordfyns Kommune er ved at udvide antallet af minkdrifter i kommunen, frem for at afvikle dem, hvilket ligeledes er i modstrid med gældende EU-Regulation for Invasive Aliens Species. Herved misligeholder kommunen yderligere sit ansvar i forhold til DK-lovgivning og EU-lovgivning og disse intentioner.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

JANUAR 2016. Derfor er der opsat en liste med Nordfyns Kommunes Godkendelser af husdyrbrugsudvidelser 2010-2016 nedenfor. Den er fundet via Kommunens hjemmeside under dagsordener og referater fra møder samt enkelte er fundet på nettet. Link til dagsordener og referater. Der er herunder valgt Teknik- og Miljøudvalget 2010-2013 og 2014-2016. I samme periode, hvor Morten Andersen har været borgmester siden 2010.

 

Man kan også søge for hele DK på http://docplayer.dk/search/?q=minkproduktion+

02.02.2010 - 3 tilladelser til udvidelse af kvægdrift

11.03.2010 - Det Økologiske Råd klager over kommunes godkendelse af minkfarm-udvidelse på Lille Jullerupvej 26

 

11.03.2010 Afslag fra Natur- & MiljøKlageNævnet på udvidelse af svinebrug Bladstrupvej 94

 

24.07.10 Klage over Miljøgodkendelse af udbringningsarealer for pelsdyrgødning til ejendommen Nymarksvej 12, 5471 Søndersø i Nordfyns Kommune (fra Farsbøllevej 6).

 

2010 udvidelse af minkfarm Rasmus Bue Hårslev

 

11.01.2011 4 afslag på udvidelse af kvæg og svinedrifter

 

30.08.11 Natur- og MiljøKlageNævnet stadfæster Nordfyns Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om tilladelse til udvidelse af produktionen på minkfarmen beliggende [adresse1], 5471 Søndersø 

Hvorfor er den officielle adresse (adresse 1) ikke nævnt her og nedenunder adresse 2? Kan det mon handle om to steder i Hårslev - på Ejlskovvej 26 og Gulløkken 36? Den ene sag er godkendt ud fra mere end 50 meter til nærmeste nabo.

 

2012 Farstrupvej 70 indgår i det Økologiske Råds klager - ligger klods op ad åforløb 

 

 

13.03.12 Godkendelse af svineproduktion Moderupvej 2

 

09.05.12 Natur- og MiljøKlageNævnet stadfæster Nordfyns Kommunes afgørelse af 14. september 2009 om tilladelse til udvidelse af produktionen fra 2.000 årstæver til 3.300 årstæver på minkfarmen beliggende [adresse2], 5471 Søndersø 

 

12.06.12 NMKN - minkproduktionen på Langegyde 1, 5400 Bogense

 

12.06.12 NMKN - Nordfyns Kommune gav den 15. september 2009 miljøtilladelse til udvidelse af minkproduktionen på Lille Jullerupvej 26, 5471 Søndersø.

 

12.06.12 NMKN - Nordfyns Kommune meddelte den 13. januar 2009 miljøgodkendelse til udvidelse af svineproduktion på Kellebyvej 20, 5471 Søndersø.

 

Referat 14.08.12 her overvejer kommunen allerede vådeområder i forhold til udvidelse af minkfarmen Trøjborggyden 10

 

 

14.08.12 Ansøgning om udvidelse svindeproduktion af Møllegyden 19 Søndersø

 

14.08.12 Nordfyns Kommune gav den 30. august 2011 miljøtilladelse til udvidelse af minkproduktionen på Gulløkken 36, 5471 Søndersø

 

14.08.12 Svindehold Kolshave 20

 

Januar 2013 Udvidelse af minkdrift Rugårdsvej 965, Skovsgårde, 5471 Søndersø

ejer Carsten Hansen MNKN godkender 10.09.13 og http://docplayer.dk/15123329-Anmeldelse-af-udvidelse-af-stalde-pga-dyrevelfaerd-cvr-nr-19852709.html

 

10.04.13 Natur- og MiljøKlagNævnet stadfæster miljøgodkendelse på Emmelevvej 17, Otterup udvidelse af kvægdrift godkendt

April 2013 Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd CVR.nr.: Ansøger Rasmus Bue Bedriftens adresse Gulløkken Søndersø

http://docplayer.dk/38970095-Anmeldelse-af-udvidelse-af-stalde-pga-dyrevelfaerd-cvr-nr.html

26. juni 2013 Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster Nordfyns Kommunes afgørelse af 16. januar 2013 om anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarmen beliggende [adresse1], [by1].

http://www.nmknafgoerelser.dk/afgoerelse/nmk20130626-000g?highlight=Nordfyns%20kommune%20dyrehold

 

10.09.13 Ansøgning om udvidelse af minkfarm - Trøjborggyden 10, 5450 Otterup

11.02.14 Den 11. februar Tillæg til miljøtilladelse af minkproduktion på Ringemarken 36, 5450 Otterup. Ændring af vilkår omkring miljøteknologi

 

12.03.14 afvisning af udvidelse af svineproduktion Vædevej 42, 5462 Morud

02.04.14 afslag på udvidelse af eksisterende svindefarm Vedbyvej 26, 5471 Søndersø.

 

Juni 2014 Miljøgodkendelse af minkproduktion på Langegyde 1, 5400 Bogense CVR.nr 

http://docplayer.dk/9297927-Miljoegodkendelse-af-minkproduktion-paa-langegyde-1-5400-bogense-cvr-nr-27108628.html

 

11.06.14 Ansøgning om Agerlandsvej ny minkfarm (Notat 95)

13.08.14 miljøgodkendelse til opretholdelse af den eksisterende kvægproduktion på Bjerrumvej 5

05.11.14 godkendelse af udvidelse af svineproduktion på ejendommen Ejlby Lundevej 21 og 22, 5471 Søndersø

April 2015 Kategori Landzone godkendt for Ringemarken 36, en af From's minkfarme  - side på  Nordfyns Kommunes hjemmeside kan ikke findes!! 

https://www.nordfynskommune.dk/Om-Kommunen/Aktuelt/Annonceringer/2015/April/Landzonetilladelse-Ringemarken-5-Otterup

9. juli 2015 Rugårdsvej 965 ejer Carsten Hansen Udvidelse af minkhaller pga. dyrevelfærd Rugårdsvej 965, 5471 Søndersø Forfatter: Nordfyns Kommune Afgjort Dokument nr Sags nr

http://docplayer.dk/16609959-Udvidelse-af-minkhaller-pga-dyrevelfaerd.html

21.07.15 Farstrupvej 70 godkendelse af ny tank til stordrift mink

 

12.08.15 Genansøgning om udvidelse af minkfarm - Trøjborggyden 10

 

Miljøgodkendelse Udvidelse af minkfarm Gulløkken 36, 5471 Søndersø Forfatter: Nordfyns Kommune Meddelt den 29. september 2015 Dokument nr Sags nr

http://docplayer.dk/27441541-Miljoegodkendelse-udvidelse-af-minkfarm-gulloekken-36-5471-soendersoe.html

Pdf om udvidelse af minkdrift  på Guldløkken 36 Søndersø pga. dyrevelfærd!

 

Udvidelse-af-minkfarm-Gulloekken-36-Soendersoe - Klagefrist 27.10.15

 

02.12.15 Udvidelse af Trøjborggyden godkendt…..http://docplayer.dk/26398913-Udkast-til-miljoegodkendelse.html

 

19.01.16 Godkendelse af udvidelse Trøjborggyden 10 officiel

 

Søg på KRAK KORT LUFTFOTO ELLER HYBRID for at få det bedste view over minkfarme.

 

Man kan stille sig selv spørgsmålet, hvorfor ligger mange af minkfarmudvidelserne nær Bogense?

JANUAR 2016. Læg mærke til at kommunen har minkfarmen på dagsordene 1. gang 14.08.12, hvor de overvejer vådeområder i lokalområdet Skovløkken, men først 10.09.13 ansøger minkejer om udvidelse af eksisterende farm Trøjborggyden. 

Som man kan se af ovenstående, har Nordfyns Kommune meget travlt med at udvide minkdrifter op til 2013 og efter, hvor EU næsten forbød al minkdrift i hele Europa.

Natur- & MiljøKlageNævnet vidste tilbage i 2012, hvor godkendelser eskalerer i Nordfyns Kommune, at minkdrifter var på EU-dagsordenen, kategoriseret som Invasives, og påtænkt afviklet og lukket ned i 2013.

 

Det bliver herved også tydeligt, at staten DK udvider, frem for at afvikle minkdrift, fordi alle godkendelser er stadfæstet via Natur- & MiljøKlageNævnet.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

JANUAR 2016. Der er gennemført yderligere målinger af udsivning fra 7 minkfarme i 2015, hvor resultaterne på daværende tidspunkt den 17.12.15, burde vides at udkomme i januar 2016.

Hvorfor forholdt Byrådet sig ikke hertil? Dette er endnu et eksempel på kommunens manglende vilje til at forholde sig til saglig argumentation for eller imod minkdrifter, og den alene fokuserer på egne behov i byrådet for oprettelse af minkdrifter imod al etik.

 

Lokalbefolkningens indsigelser til udvidelsen mod vest, samt meget mere omkring tredje minksag fra minkejer, Trøjborggyden 10, kan tilsendes via kontakt og email, da man ikke offentliggør klager fra lokalbefolkningen. 

 

 

Man kan stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor hastebehandler Nordfyns Kommune sagen lige før jul på Byrådsmødet den 17.12.15?

 

Man kan svare med, at der forefindes et spørgsmål og svar55 fra Miljø- og Fødevareministeriet, J.nr. 001-12696 pdf nedenunder.

 

Desuden er der udkommet to nye love, oven i alt det andet vist her på NOF.

Resultatet af rapporten er, at der er samme emission fra minkfarme, som synliggjort i 2013. Om man så kan stole på resultaterne, er ikke til at vide, da mange har personlige interesser i minkdrifter.

 

Samtidigt konkluderer NOF, at når man udvider eller nyetablerer minkdrifter, ja så bliver der logisk nok også mere emission af ammoniak i luften, heraf større nedsivningsmuligheder, og samlet set større forureningsfare. Samtidigt er der flere mink, der kan slippes ud i naturen.

Så har Nordfyns Kommune vedtaget vådeområdeindsats i Odense Fjord, hvor kvælstof skal reduceres med 135 ton N, som ses via link her, hvor kommunen igen modargumenterer sig selv.

Inhabilitet. 

Minkejer har etableret nedsivninganlæg i hele lokalområdet i en periode, og blev i breve, udsendt fra Teknik og Miljø Forvaltningen fra Nordfyns Kommune, anbefalet til lokalbefolkningen at udføre dette etableringsarbejde fra ca. 2005-2009. Dvs. Teknik og Miljø kender og anbefaler Minkejer, og herved menes de at være inhabile til at varetage alt omkring vurdering og godkendelse af minksager i skovløkkeområdet. Desuden er kommunen, samt byrådsmedlemmer, måske inhabile i sagen, fordi nogle meget nemt selv kan samarbejde direkte med Fur Kopenhagen. Dette ønskes prøvet. Ifgl. Forvaltningesloven er kommunens opførsel i minksager ulovlig. 

Endnu værre med habiliteten står det til hos Natur- og MiljøKlageNævnet, for de har nemlig godkendt alle de ovenfor nævnte udvidelser, så derfor skal klagesager løftes op på EU-plan. Det ses tydeligt, hvilken afgørelse man kan forvente på minksager indklaget til Natur- og MiljøKlageNævnet i DK.

 

Behandling af minksager i DK er imidlertid indklaget til EU.Nu mangler vi bare i flok at konkretisere klagerne.

Oveni kommer muligheden for blankocheck til udvidelser, uden folkegodkendelse. Vi kan med andre ord ikke vide, om kommunen har gjort brug af denne regel, når de har godkendt udvidelser, så der kan være flere udvidelser, der aldrig er blevet offentliggjort. Forklaring følger nedenunder.

Godkendelsen er en blankocheck til uvis udvidelse, uden folkegodkendelse


Ifgl. nye dyreenheder og omregninger kan 3000 godkendte mink, uden videre, og uden at spørge lokalbefolkningen, udvides  til max. antal dyreenheder i kategorien 100-250 dyreenheder listedyr mink, svarende til maxantal dyr (250*29=7250). Det betyder, at når kommunen først har godkendt et givent antal dyreenheder i kategorien 100-250 dyreenheder, så kan kommunen godkende udvidelser op til 7250 dyr, uden at vi skal høres igen, hvis kommunen altså har godkendt et mindre antal i kategorien, og ejer blot opretholder samme definerede standart for dyrevelfærd og miljøsikring af udstyr, godkendt af selv samme kommunalbestyrelse.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Tips til indsigelser og klagesager


Privat sagsbehandler fra Odense, fortalte, at de vinder 90% sager for borgere overfor kommuner, ved at høringssvar er fyldestgørende. Dvs. at høringssvar skal rummet alt, hvad vi kan finde i forhold til at afvise sager, som vi ikke ønsker etableret. Desuden er det, som omtalt under Naturskønt Område og dansk lovgivning, vigtigt at notere overordnet, og som afsluttende bemærkning i et høringssvar, at alt i høringssvaret er med opsættende virkning, hvilket betyder, at kommunen ikke kan godkende og iværksætte nyetableringer, før det er indklaget og godkendt af klagenævn. Se definition under dansk lovgivning på link Naturskønt område.

 

Høringssvar kan bruges direkte i klagesager til klageinstanser efterfølgende. Se klagemuligheder i EU på siden Oversigt Links og Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside for at klage i DK.

Lovgivning specifik for minkdrift i DK er endnu ikke tilrettet ny EU-regulation Invasive Aliens Species, fordi en EU - forordning er gældende, og DK kan ikke tilrette dansk lovgivning, men skal følge forordningen, som den er i ordlyd.

 

Derudover gælder lovgivning nævnt under Naturskønt område, Under Dyrehold og her på menupunktet Invasives.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Kommissionen i DK, præcist med bopæl i København, har afvist første klage den 29.01.16 med begrundelse i, at der ikke relateres direkte til de enkelte EU love og præcist til konkrete paragraffer, der menes overtrådt, så fremadrettede klager skal konkretiseres i forhold til EU Lovgivning.

 

JUNI 2016. 13.06.16 Natur- og MiljøKlageNævnet afviser at beboere i lokalområdet, som ikke er direkte høringsberettigede til minkfarmudvidelsen i Hessum By, Trøjborggyden, må udtale sig, og de afviser vores klager.

 

Kommunen vedbliver at tillade nye ansøgninger fra den samme minkejer, selvom de afslog hans ansøgning i 2013, som det fremgår af dagsorden-godkendelser oplistet ovenover, hvor kommunen og NMKN er tænkt etableret for at varetage interesserne for lokalbefolkningen, naturen og miljøet, og ikke en enkelt minejers økonomiske interesser i mindrift. Minkejere kunne via NMKN blive tvunget til at ometablere drift til plantedyrkning, i stedet for at tjene penge på lokalbefolkningens og naturens bekostning, via sin nuværende minkdrift på Trøjborggyden med nuværende 2000 mink. I dette perspektiv misleder og misbruger NMKN sine beføjelser som instans for tilsyn.

14.06.16 Sagen er indklaget til Statsforvaltningen med argumentation i Nordfyns Kommunes misligeholdelse af tilsynspligt, set  i forhold til Odense Fjord og mulig forurening heraf samt forvrængning og misligeholdelse af  lokalbefolkningens høringsmuligheder, og misligeholdelse af klagemuligheder og tidsfrister for klageindgivelser.

 

17.10.16 Statsforvaltningen afviser klage fra klageberettiget i klagesagen om minkfarmudvidelsen på Agerlandsvej, med begrundelse i, at klager ikke er klageberettiget i forhold til sagen på Trøjborggyden. Sagen er endnu ikke afklaret i forhold til klager fra klageberettigede i sagen på Trøjborggyden i Natur- og MiljøKlageNævnet.

 

Det skal nævnes igen, at hvis minkejer ikke kan få sagen om udvidelse igennem på Trøjborggyden, fastholder han udvidelsen på Agerlandsvej, og set i dette perspektiv, er vi alle klageberettigede, uanset, om han vil udvide på Trøjborggyden eller på Agerlandsvej.

EU-Parlamentet har godkendt vores Andragender den 03.11.2016, og vil derfor undersøge sagen grundigt, når man når ned i bunken af andre godkendte Andragender. Sidst kontaktet, var de nået til at uploade godkendte Andragender fra 2015.

Aktuelle klager til EU Kommissionen og Parlamentet underbygges løbende.

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

JANUAR 2017. 20.01.2017 Natur- og Miljøklagenævnet har afvist Nordfyns Kommunes miljøgodkendelse af Trøjborggyden, og minkejer må ikke udvide her, hvilket er en sejr for beboerne omkring nuværende minkfarm, der dog burde lukkes helt ned pga. beliggenhed klods op af bebyggelser og Odense Fjord, midt i svaners vinterresidens på land. Ansøger kan dog fortsat genansøge ud fra nyeste lovgivning.

Minkejer har udtalt, at hvis han ikke får lov til at udvide på Trøjborggyden, ja, så fastholder han miljøgodkendelsen fra Nordfyns Kommune fra juni 2014, om nyetablering af minkfarm på Agerlandsvej med opstart 3000 mink i kategorien 100 - 250 listedyr (udvidelse op til ca. 7250 mink), uden yderligere høring af lokalbefolkningen, fordi nyetablering er godkendt, og Kommunen efterfølgende ikke skal høre lokalbefolkningen om ekstra udvidelse op til 7250 mink på samme sted, hvis samme miljøgodkendelses-standart bibeholdes.

 

Om han fortsat fastholder dette,  vides endnu ikke. I forhold til nyetableringen på Agerlandsvej, har kommunen i mail af 24.01.2017 udtalt følgende.

"Det er korrekt at Natur- og Miljøklagenævnet har hjemvist miljøgodkendelsen til udvidelse af minkfarmen på Trøjborggyden 10.

Afgørelsen blev meddelt den 22. december, da der i juni 2016 er kommet nye retningslinjer for lugtberegning på mink, som den meddelte godkendelse ikke lever op til. På den baggrund er godkendelsen ophævet og hjemvist til fornyet behandling." 

Man kan læse om de nye beregningsafstande til minkfarme nedenunder i pdf eller ved at følge linket i pdf. På billedet nedenunder, ses nye afstande til beboelser i forhold til lugtafstande til beboelser.

Forår 2017 udtaler minkejer til naboer, at han har opgivet at udvide sin minkfarm generelt. Minkejer udkører fortsat sin minkgylle via nabo, tredjepart, til lokale marker, der ligger op af vores boliger. Vi ønsker ikke minkdrift pga. forureningsmuligheder af grundvand, hvor vores grundvand ligger ca. 10 cm under jordoverfladen om vinteren, og der står vand på marker og veje.  Oveni kommer Folketingets fejlberegninger i forhold til lovgivning om udkørsel af gylle generelt konstateret efterår 2017 i DK.

"Ansøgningen på Agerlandsvej er, som I nævner, sat i bero.

 

Den har været i partshøring hos jer, men er ikke blevet afgjort. Dvs., der er ikke meddelt en endelig afgørelse.

 

Såfremt den bliver genoptaget, vil parter jo naturligvis blive inddraget igen."

Nå, den er ikke afgjort? Udover udtalelser fra kommunen, mener nogen at have hørt, at Agerlandsvejsagen kan fastholdes ud fra gældende love på ansøgningstidspunktet, og ikke skal genansøges på nye vilkår, indenfor en periode af 3 år. Igen gunstige vilkår for minkejere, kommuner og FUR Kopenhagen. Dette kan afvises med, at det i Forordningen for Invasives fra januar 2015 forlyder, at loven skal følges til punktet og prikke fra den kendes.

 

Ansøgningen på Agerlandsvej blev miljøgodkendt af Nordfyns Kommune juni 2014, og altså før januar 2015, hvor Fur Kopenhagen havde været inde over tegnbordet og indsat tegninger af beliggenheden på Agerlandsvej, uden konkrete mål for nøjagtig placering af minkfarm, og altså inden juni 2014, der netop kan dokumenteres via Notat 95, som indeholder de forvrængede tegninger fra Fur Kopenhagen.

Fur Kopenhagen anvender kort, hvor alle omkringliggende boliger er retusheret væk, samt manglende søer, kanalforløb, etc. for begge beliggenheder. Der er indsat et billede af Trøjborggyden, hvor man har zoomet så meget ud, at det virker som om, at der ikke er huse ved siden af nuværende farm og man nærmest ikke kan se den vestvendte beboelse tæt på nuværende staldbygninger. Desuden er det taget i en vinkel, så øvrige huse på Trøjborggyden tæt på nuværende farm, ikke kommer med ind i billedet. Altså er vi, beboerne, ikke eksisterende, på Fur Kopenhagens billedmateriale.

 

Regulation for Invasives blev offenliggjort i november 2014, hvor Kommunen, via digital post, satte 12 beboere i partshøring for Agerlandsvej, og hvor vi borgere skulle være digitale fra den 1. november 2014.

Endeligt står der i nye beregninger af lugtgener fra juni 2016, at igangværende og nye ansøgninger ang. minkfarme skal følge nye beregninger, hvor Agerlandsvej hører ind under igangværende ansøgninger, men altså sat i bero.

LÆG MÆRKE TIL, AT DER INTET STÅR OM VORES PROTESTER, INTET SOM ARGUMENTATION FOR, AT MINKFARME ER UØNSKEDE AF BEFOLKNINGEN, OS, DER BOR VED SIDEN AF MINKFARMENE.

 

DET HELE HANDLER OM STATEN DK'S BEREGNINGER AF AFSTANDE TIL MINKFARME OG DEFINITIONER AF, HVAD BEBYGGELSER KALDES, OG ALTSÅ IGEN IKKE OM EN ENKELT MINKEJERS OG KOMMUNENS CHIKANE AF MANGE NABOER I ÅREVIS.

 

LÆG OGSÅ MÆRKE TIL, AT EKSISTERENDE FARMES BELIGGENHED ER IKKE TIL DEBAT, OG DERFOR IKKE NÆVNT I NYE BEREGNINGER.

Men som tidligere skrevet overruler EU Forordninger dansk lovgivning.

 

Det er helt sikkert at Fur Kopenhagen var bekendt med Forordningen for Invasives, men ikke nødvendigvis Nordfyns Kommune, der anvender forældet lovgivning for deres argumentationer for minkfarme. I referatet fra møde januar 2017  i Teknik- og Miljøudvalget Nordfyns Kommune, står der om minkfarmen på Trøjborggyden, at minkejer ikke genansøger om udvidelse her, fordi hans rådgivere (Fur Kopenhagen)  har erkendt, at efter nye geneafstandsregler juni 2016, kan det ikke længere lade sig gøre at udvide eksisterende farm. Den ligger fortsat ca. 70 meter fra nærmeste nabo.

Vi fastholder vores godkendte Andragender i EU, da det er usikker, hvad minkejer og Nordfyns Kommune påtænker sig at gøre og venter tålmodigt...

Generelt findes Andragender i EU under PETI - link her

Du klager  - se under Overblik Links

Februar 2017 Besked fra PETI Angående vores Andragender. Inden Europa Parlamentet tager stilling til og besvarer vores PETI har sagen været sendt til Europa Kommissionen, der igen har afvist vores klager den 30.11.2016. Derfor havde vi 2 måneder til at komme med kommentarer til Europa Parlamentet, hvilket blev gjort. Sagen blev besvaret med, at der er kommet nye beregninger og afstandsmålinger i DK, så på den måde, har vi fået medhold.

 

Sagen er indklaget til European General Court of Justice og  Human Rights pr. 25.02.2017, som ikke blev besvaret.

I forhold til ejerskab af hovedparten af jord i området, så vi ved tidligere søgning på Google, at det er Hofmansgave Gods, der ejer majoriteten af landområde vest for Odense Fjord, herunder marker omkring vores sag på Agerlandsvej.

 

Man kan derfor stille spørgsmål til, hvem ejerne er, da der blev fundet en Agro Koncern i Århus og Patriotisk Selskab ved søgning på Google, og det ikke er muligt at se, hvem der reelt ejer Hofmansgave Gods. Man kan antage, at Agro Koncernen har noget med Fur Kopenhagen at gøre, da deres rådgiver for billedmatrialet er ansat i Århus, og ligeledes måske Patriotisk Selskab, da begge har indflydelse på landsbrugsområdet, hvilket ikke er muligt for lokale at udforske yderligere pga., at det ikke længere skal oplyses offentligt.

2018 minkejer udtaler til lokale, at han lukker farmen helt ned. Dejligt for naturen og mennesker i lokalområdet Skovløkken.

 

 

 

Andre minksager

Du finder lignende sager fra Kerteminde og Nyborg Kommune på Fyens Stiftstidende hjemmeside, der ligger i opstartsfasen af årelange kampe imod minkdrifter.

 

I artikel fra Kerteminde og Trællerup udtaler naboer, at  minktæver kan få 5-6 unger på et år. For minkfarmbestande betyder det, at der på et år i stalde med 2000 minktæver opholder sig et sted imellem 10000 - 12000 om året. For 3000 minktæver 15000 - 18000 mink og for 7250 minktæver 36250 - 43500 mink. Mon ikke det giver mere forurening og udslip?

Artiklen kan læses her 

Gyllen spredes ud lokalt både på minkejeres egne marker og tredjepartsmarker. For vores sags vedkommende på marker, hvor grundvandspejlet ligger højt, og på marker tæt på Odense Fjord med afledning via kanaler og åforløb.

Du finder dokumenter til godkendelser fra hele DK her. 

 

http://docplayer.dk/26398913-Udkast-til-miljoegodkendelse.html#show_full_text

http://docplayer.dk/search/?q=minkproduktion+

Afsluttende skal det nævnes, at byrådsmedlemmer selv er landmænd og deltager i forskellige grupperinger for selvstændige erhvervsdrivende.  se mere her http://www.neet.dk/medlemmer/medlemmer-af-nordfyn-erhverv

Heraf kan byrådsmedlemme ikke være neutrale, når de skal beslutte omkring etableringer i kommunen. Vores Borgmester er medejer i familievirksomheden Enghavegård ApS med kæmpe svineproduktion og biogasanlæg. 

3. november 2016  Fyens Stiftstidende http://www.fyens.dk/nordfyn/Moderne-stald-til-svin-giver-arbejde/artikel/3095064

Desuden har Fur Kopenhagen alene økonomiske interesser i minkdrifter, så de er heller ikke neutrale, og kan heraf ikke inddrages i afgørelser omkring minkdrifter, som det gøre nu, både til udfærdigelse af dokumenter internt og eksternt i kommuner og hos deres medlemmer. I forhold til EU og afgørelser i Europaudvalget i Folketinget, er det ikke i vores interesser at inddrage og lytte til Fur Kopenhagen, som man gjorde det i 2012 og 2013, hvor minkfarme skulle have været lukket helt ned. Dette finder du også dokumenteret på http://docplayer.dk/search/?q=minkproduktion+ og præcist her

Europaudvalget i DK ang. Mink og Fur Kopenhagen som rådgivere - lobbyisme

http://docplayer.dk/26289845-Europaudvalget-2013-kom-2013-0015-bilag-1-offentligt.html

http://www.eu.dk/samling/20131/kommissionsforslag/KOM(2013)0015/bilag/2/1328805.pdf

http://docplayer.dk/29131303-Europaudvalget-2013-kom-2013-0620-bilag-3-offentligt.html

http://www.ft.dk/samling/20131/almdel/euu/bilag/357/1350652/index.htm - FT konkluderer 2013 at mink intet problem er

Forsøgsfarme ejet af Staten DK, foreninger, Universiteter og samarbejdet med Kopenhagen Fur

http://www.kopenhagenfur.com/media/96516/135423_pelsdyr_nr_3_2012_1-30_til_web.pdf

http://www.kopenhagenfur.com/media/147047/5892_dansk_pelsdyravl_nr8_low.pdf

Staten DK’s pligtarkiv med dokumentation over Staten DK’s farme kan ikke åbnes www.statensnet.dk/pligtarkiv

https://issuu.com/kopenhagenfur/docs/faglig___rsberetning_2015_revideret Årsberetninger kan ikke downloades

Gruppeindhusning af mink http://www.ft.dk/samling/20141/almdel/flf/spm/76/svar/1178831/1430796.pdf

Statens forsøgsfarm vest https://www.foedevarestyrelsen.dk/english/SiteCollectionDocuments/Dyresundhed/Virksomhedsliste%202015-03-04.pdf

Forsøgsfarm vest - links til farme i hele verden og heraf samarbejde også med Rusland og Grækenland http://www.pelsdyravl.com/mink-farme-1

Århus universitet og mink http://pure.au.dk/portal/files/37717755/Velf_rd_hos_mink.pdf

Evaluering af Veterinærforlig II December 2015

Temadag om minkforskning http://docplayer.dk/2601336-Temadag-om-aktuel-minkforskning.html

Fur ´med i pelsavlerforening http://www.kopenhagenfur.com/da/ansvarlighed/dyrevelfaerd?gclid=COuGkdWXrdICFQpfGQodTu0NWQ

CPH MINK Københavns Universitet minkforsøgsfarm http://cphmink.ku.dk/english/documents/folder

Fur Kopenhagens forsøgsfarm

DCA Århus forsøgsfarme og temadag http://pure.au.dk/portal/files/84475969/dcarapport45.pdf

 

Masser af sider på Google er ikke synlige, når man klikker på sider eller links

Man kan spørge, hvad DK præcist fik igennem i forhold til minkfarme i DK tilbage i 2013 - 2016, som fik EU til at aflyse nedlukning af al minkdrift i hele EU og udgive en liste med invasive arter midt 2016 UDEN MINK? Og hvad havde FUR KOPENHAGEN AT GØRE HERMED?

Minkdrifter giver arbejde til få mennesker, få landmænd, få medarbejder, hvor det virker som om, at ansatte overvejende er fra østeuropa. I forhold til Kopenhagen Fur kan man ligeledes stille spørgsmålstegn ved, om ejerne er fra DK eller østeuropa. Fur Kopenhagen sælger ud af dansk arbejdskraft og importerer østeuropæisk. Som vi så  sager fra Nordfyns Kommune godkendt af NMKN  afvises udvidelser på andre husdyrbrug og udvidelser på minkdrifter godkendes. De fleste danskere vil helst ikke arbejde på minkfarme, men gerne på andre husdyrfarme. Der er bare ikke arbejde at få, for det er optaget af østeuropæisk arbejdskraft, og de opkøber også huse på landet, hvor vi samtidigt med uddanner mange unge til landbruget hvert år.

 

 

Huse på landet sælges til 50% eller mindre af købsprisen og danskere på landet sidder i huse til halsen. Se det dokumenteret her via DR's udsendelser.

 

Så danskere på landet, der sælger huse, taber hele deres livs opsparing, når huse vurderes under huspriser i byerne og sælges til hugpriser.

 

Samtidigt sælger vi  sommerhuse langs vestkysten til velhavende fra nabolande.

Vores danske tv station DR er censoreret til at tie stille omkring minkfarme i DK. 

Søg på Østarbejdere i DK og østen ejer danske minkfarme samt DR og minkfarme

http://ekstrabladet.dk/112/article4313545.ece

 

http://www.jv.dk/artikel/2473139:Varde--Doedsbrand-paa-minkfarm-er-opklaret

 

http://www.b.dk/politiko/119.000-oesteuropaeere-paa-job-i-danmark-vi-havde-simpelthen-ikke

 

https://nordjyske.dk/nyheder/kineserne-koeber-nu-de-danske-minkfarme/900ae14f-3afa-4841-bfd5-21b6871366b0/112/1513

 

http://dagbladet-holstebro-struer.dk/holstebro/Oesteuropaeere-fylder-huller-paa-jobmarkedet/artikel/126078

 

https://www.fagbladet3f.dk/nyheder/59b2d92e4c974de1ab4e706003eada59-20150824-minkarbejdere-topper-timeloen

 

http://www.fyens.dk/modules/mobile/article?articleid=2472419

 

http://workforce.dk/vikareroesteuropa/

http://hsfo.dk/article/20140707/ARTIKLER/140709657/1204

 

http://www.fyens.dk/indland/Ny-rapport-Oesteuropaeere-staar-bag-mere-kriminalitet-i-Danmark/artikel/3078877

 

http://nyheder.tv2.dk/2015-04-28-oesteuropaeeres-kriminalitet-maa-stoppes

https://www.dr.dk/tv/se/seasonjob160913-kontant/-/kontant-ny-naboplage-mega-minkfarme

http://www.dr.dk/nyheder/politik/eksperter-europa-er-ved-blive-revet-fra-hinanden

http://www.mypresswire.com/dk/pressroom/23161/pressrelease/89797

 

https://www.information.dk/debat/2015/10/hvorfor-oesteuropa-tage-imod-flygtninge

 

http://journalisten.dk/dr-bremser-dokumentar-om-pelsdyr

 

http://lixen.dk/ekstern/pelslobbyisme-censurerer-kritisk-journalistik/

http://finans.dk/live/opinion/debatindlaeg/ECE7988959/Hvem-ejer-forresten-Danmark/?ctxref=ext

http://www.organictoday.dk/danske-mink-bliver-til-korruptionsjakker-i-kina/

http://landbrugsavisen.dk/dn-s%C3%A6t-mink-og-hybenrose-p%C3%A5-national-d%C3%B8dsliste

 

https://www.information.dk/indland/2016/09/fremmed-kapital-kryber-dansk-landbrug

http://finans.dk/live/erhverv/ECE8811386/kinesere-gaar-efter-de-danske-minkskind/?ctxref=ext

Kan minkavlere købe sig til politisk indflydelse?

https://www.information.dk/indland/2016/05/kan-minkavlere-koebe-politisk-indflydelse

Danske politikere går catwalk for KOPENHAGEN FUR, fordi Kopenhagen FUR har betalt deres valgkampe! INHABILITET I HØJESTE POTENS JUNI 2016

http://www.kopenhagenfur.com/da/nyheder/2016/juni/galleri-folkehav-til-folkemoedets-pelsmodeshow

http://www.lf.dk/aktuelt/nyheder/2016/juni/politikere-i-pels#.WKGJyfnhDIU

http://landbrugsavisen.dk/politikere-gik-catwalk-i-mink

http://politiken.dk/indland/politik/folkemoedet/art5626391/Politiske-pelsmodeller-fik-penge-fra-pelsproducent

EU - STOP DET NU!

 

På nuværende præmisser afvikler vi muligheder for unge i landbruget, imens østeuropæere immigrerer i stor stil og gerne vil arbejde på minkfarme, da deres morale og etiske tilgang til erhvervslivet er anderledes end vores Europæiske, fordi de er fattige i hjemlandet pga. mange år kommunistisk styre. Hele landsbyer bliver affolket, hvor gamle sidder tilbage i landsbyerne, dokumenteret i medierne for år tilbage. Samtidigt har vi problemer med kriminelle østeuropæere.....

Minkdrifter ødelægger dyrehold og landbrug, der tilgodeser bæredygtighed og sund udvikling af miljøet, naturen og, nok så vigtigt, beboerne i lokalområdet. 

Nedenfor er oplistet artikler, der dokumenter vores konkrete minksag, at Nordfyns Kommune udvider i stedet for at afvikle minkfarme, og det samme foregår på nationalt plan. 

Immigrationen og affolkningen fra øst og afvikling af dansk arbejdskraft i landbruges er ligeledes dokumenteret via artikler.

Værst er det at politikere er korrupte og Fur Kopenhagen køber sig til rettigheder, så lovgivning tilrettes minkdrift.

Hvor blev sund morale og etikken af?

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

JANUAR 2017 Links til Artikler bragt i Fyens Stiftstidende ang. minksager

 

- eksisterende minkfarm Hessum By, Trøjborggyden 10, og nyetablering på Agerlandsvej, Ørritslev Skov, Nordfyns Kommune.

 

Overblik: Sådan sejrede Hessum-borgere over minken 01. februar 2017 kl. 06:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Overblik-Saadan-sejrede-Hessum-borgere-over-minken/artikel/3119179

 

Borgergruppe vinder kamp mod mink 31. januar 2017 kl. 20:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Borgergruppe-vinder-kamp-mod-mink/artikel/3119181

 

Mink-udvidelse godkendt: Naboklager vælter ind 28. januar 2016 kl. 6:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Mink-udvidelse-godkendt-Naboklager-vaelter-ind/artikel/2933126

 

 

Naboer klager over minkfarm 28. januar 2016 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Naboer-klager-over-minkfarm/artikel/2933273

 

 

Nordfyns Kommune er arrogant, inkompetent og ligegyldig 22. dec. 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Nordfyns-Kommune-er-arrogant-inkompetent-og-ligegyldig/artikel/2913678

 

 

Grønt lys for flere mink 20. december 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Groent-lys-for-flere-mink/artikel/2912766

 

  

Massiv kritik i byrådssalen 20. december 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Massiv-kritik-i-byraadssalen/artikel/2912795

 

 

Minken indtager byrådssalen 14. december 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Minken-indtager-byraadssalen/artikel/2909033

 

 

- Vi læner os op ad fagfolkene 14. december 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/-Vi-laener-os-op-ad-fagfolkene/artikel/2909114

 

 

Protester mod flere mink 14. december 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Protester-mod-flere-mink/artikel/2909047

 

Politisk møde: Minkfarm vil udvide 12. august 2015 8:21 - opdateret kl. 08:43

http://www.fyens.dk/nordfyn/Politisk-moede-Minkfarm-vil-udvide/artikel/2762924

 

 

Mink-miskmask mod målet 12. august 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Mink-miskmask-mod-maalet/artikel/2762673

 

 

Sagen kort 12. august 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Sagen-kort/artikel/2762868

 

 

Mink i hårdknude: Omstridt sag trækker ud 2. maj 2015 kl. 6:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Mink-i-haardknude-Omstridt-sag-traekker-ud/artikel/2704789

 

 

Det er mangel på al respekt 2. maj 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Det-er-mangel-paa-al-respekt/artikel/2705453

 

 

Mink-ejer stikker snuden frem igen 2. maj 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Mink-ejer-stikker-snuden-frem-igen/artikel/2705645

 

 

Fakta om sagen 13. januar 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Fakta-om-sagen/artikel/2641182

 

 

Minkavler trækker snuden til sig 13. januar 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Minkavler-traekker-snuden-til-sig/artikel/2641520

 

 

Lokalområde i oprør mod minkfarm 11. januar 2015 kl. 6:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Lokalomraade-i-oproer-mod-minkfarm/artikel/2639984

 

 

Minkfarm bremser udvikling 11. januar 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Minkfarm-bremser-udvikling/artikel/2640210

 

 

Folket i oprør mod mink 11. januar 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Folket-i-oproer-mod-mink/artikel/2640201

 

 

Lokal frygt for miljø, sundhed og skole 11. januar 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Lokal-frygt-for-miljoe-sundhed-og-skole/artikel/2640164

 

 

Kort fortalt 11. januar 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Kort-fortalt/artikel/2640309

 

 

Kritikere: Hvad laver Kopenhagen Fur her? 9. januar 2015 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Kritikere-Hvad-laver-Kopenhagen-Fur-her/artikel/2639053

 

 

Minkfarm: Uønsket som nabo 25. december 2014 kl. 6:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Minkfarm-Uoensket-som-nabo/artikel/2631781

 

 

Ansøger holder fast i sine planer 25. december 2014 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Ansoeger-holder-fast-i-sine-planer/artikel/2631963

 

 

Ingen vil have mink til nabo 25. december 2014 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Ingen-vil-have-mink-til-nabo/artikel/2631884

 

 

Fakta om sagen 25. december 2014 kl. 4:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Fakta-om-sagen/artikel/2632187

 

 

Minkfarm i modstrid med loven 9. december 2014 kl. 4:00 - opdateret 15. november 2015 kl. 16:57

http://www.ugeavisennordfyn.dk/ugeavisennordfyn/Minkfarm-i-modstrid-med-loven/artikel/2623081

 

Gælder loven i Nordfyns Kommune? 9. december 2014 kl. 4:00 - opdateret 15. november 2015 kl. 16:58

http://www.ugeavisennordfyn.dk/ugeavisennordfyn/Gaelder-loven-i-Nordfyns-Kommune/artikel/2623368

Grønt lys for mink (Hessum) og svin 16. august 2012 kl. 04:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Groent-lys-for-mink-og-svin/artikel/2137148

 

Grønt lys for 13 nye minkhaller (Hessum) 29. maj 2006 kl. 04:00

http://www.fyens.dk/nordfyn/Groent-lys-for-13-nye-minkhaller/artikel/645546

Hvis man søger på mink Nordfyn på Fyens Stiftstidendes hjemmeside, popper der mange flere sager op.....

Eksempelvis opkøbte minkejer huset i 2014 fra sagen ang. Gulløkken bragt i Fyens Stiftstidende 13. september 2011, som nu udlejes til hans minkmedarbejdere....

 

Gulløkken er siden genoptaget i Byrådet 2015, hvor der denne gang ansøges om udvidelse fra 3300 godkendt fra sag 2011 (2009) til 5000 minktæver 2015. Hvis du følger link til kommunens hjemmeside, kan siden ikke findes. Sagen findes her http://docplayer.dk/27441541-Miljoegodkendelse-udvidelse-af-minkfarm-gulloekken-36-5471-soendersoe.html

 

Hvis du klikker på pdf til venstre, kan du læse om sagen 2015.

Ud fra antal ansøgt udvidelse af minktæver, kan man tænke, at sager, hvor adresser benævnes med tal, kan være Gulløkken. Som ovenover skrevet "09.05.12 Natur- og MiljøKlageNævnet stadfæster Nordfyns Kommunes afgørelse af 14. september 2009 om tilladelse til udvidelse af produktionen fra 2.000 årstæver til 3.300 årstæver på minkfarmen beliggende [adresse2], 5471 Søndersø".

Så må [adresse 1] være minkejer Gulløkkens anden minkfarmbeliggenhed Ejlskovvej 26.

- Fluerne kravler rundt i brødet på Gulløkken 13. september 2011 kl. 06:30

http://www.fyens.dk/nordfyn/-Fluerne-kravler-rundt-i-broedet/artikel/1926318

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Artikler minkdrifter i DK og løse mink

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2014-07-12-1000-mink-er-sluppet-l%C3%B8s-efter-h%C3%A6rv%C3%A6rk-p%C3%A5-farm-0

http://www.fyens.dk/indland/Haervaerk-1000-mink-er-sluppet-loes-paa-farm/artikel/2540408

http://www.fyens.dk/erhverv/200-mink-er-sluppet-loes-fra-farm/artikel/1831549

http://ekstrabladet.dk/112/article4475683.ece

http://www.b.dk/nationalt/400-mink-sluppet-loes-ved-oelgod

http://www.bt.dk/krimi/1400-mink-sluppet-loes-mange-draebt-af-tog

http://www.bt.dk/nyheder/8000-mink-sluppet-loes

https://nordjyske.dk/nyheder/1000-mink-sluppet-loes-ved-loegstoer/42ee52a3-a1a0-4672-9b4c-d3168da2a65e/112/1513

http://ulnits.dk/biologi/minken-et-mareridt/

http://naturstyrelsen.dk/nyheder/2008/aug/minkudslip-ved-frederikshavn/

https://www.nordfynskommune.dk/Borger/Bolig-og-byggeri/Ejerbolig/Bekaempelse-af-mink-i-naturen

https://issuu.com/kopenhagenfur/docs/5992_dansk_pelsdyravl_nr3_2013_low_ny

http://www.ninaweb.dk/havedam/Mink.htm

http://www.jv.dk/artikel/1961491:Kolding--Nu-gaar-kommunen-paa-jagt-efter-loese-mink

http://nordjyske.dk/nyheder/loese-mink-haerger-folkeparken/bfc8dc03-26f1-4a35-8da9-1c32ab66a16f/4/1513

http://www.dr.dk/nyheder/indland/dyreaktivister-slipper-600-mink-loes

http://www.bt.dk/krimi/politiet-paa-bar-bund-i-sag-om-loese-mink

http://finans.dk/artikel/ECE4007946/Tusindvis-af-mink-l%C3%B8s-i-vestjysk-landsby/?ctxref=ext

https://ing.dk/artikel/mink-spreder-sygdomme-til-fisk-i-furesoen-94241

http://naturstyrelsen.dk/media/nst/Attachments/MinkiNordsjllandsnaturfolder.pdf

http://www.tvmidtvest.dk/node/11222

http://www.tvmidtvest.dk/node/13463

http://www.tvsyd.dk/artikel/stadig-mink-paa-fri-fod

http://www.tvmidtvest.dk/indhold/vilde-mink-har-bidt-sig-fast

http://www.securityuser.com/dk/news.asp?newsid=4896

http://www.tvsyd.dk/artikel/600-mink-lukket-ud-af-burene

http://www.tvsyd.dk/artikel/minktyve-slap-dyrene-fri

http://www.tvsyd.dk/artikel/mink-aktivister-efterlod-slagord

http://www.tvsyd.dk/artikel/se-video-1000-mink-sluppet-ud-efter-haervaerk

http://www.tvsyd.dk/artikel/249367:Haervaerk-skaber-frygt-blandt-minkavlere

 

Eksempel Pelsdyr - RÆV SKULLE HAVE FLÅET PELSEN AF – FIK NY FAMILIE I STEDET - Rusland. Link til facebookopslagLink til indslag

 

29.05.15  Pelsfarme fratages millionstøtte i Norge

 

 

 

Info generelt om mink

 

Dyrenes beskyttelse om mink

 

Danmarks Naturfredningsforening - alt omkring mink

 

Danmarks Naturfredningsforening - bekæmpelse af mink i naturen

 

Link til pdf med info omkring mink fra tidligere år og problemstillinger. Heri dokumenteres det, at mink i naturen både bevæger sig i vandet og på land, samt klatrer fint i træer

 

DCE - NATIONALT CENTER FOR MILJØ OG ENERGI

 

Seniorforsker Institut for Bioscience - Faunaøkologi Tommy Asferg, Aarhus Universitet

 

 

Foreningen for Generamte Naboer til minkfarme

https://www.facebook.com/minknabo/

Underskriftsindsamlinger imod minkdrift i DK

 

Anima.dk     Forbyd minkdrift i Danmark

 

Forbyd minkavl i Danmark  - link

Folder bekæmp mink i naturen fra 2007

Videos fra hele verden omkring mink

Galleri mink - jagt på dyrelivet fra hjemlandet 

Fur Kopenhagen - dansk pelsindustris organisation sælger for milliarder skind fra DK hvert år

Da det er en fuldstændig atypisk dansk etisk tilgang til dyredrifter, der foregår via FUR Kopenhagen, kunne det være meget aktuelt at se på, hvem der ejer firmaet.

 

I tilgangen til at holde fremmede dyrearter, kun holdt for at flå skindet af og mene, at det er den mest naturlige ting i verden, uden hensyntagen til dyrevelfærd og etisk tilgang til livet, kunne man godt antage, at FUR Kopenhagen er ejet af lande øst for EU.

 

Her kunne det virke sandsynligt, at det lige præcis er russiske ejere, som vi har med at gøre. 

Denne antagelse er sandsynligvis umulig at finde svar på, da vi har danske rettigheder for privateksistens af virksomheder.

 

En anden mulighed er, at minkdrifter er ejet af kinesiske rigmænd. Kina opkøber minkfarme i DK. Den 15.10.15 ejede de lige præcist 12 minkdrifter i DK!

 

Du kan se, hvordan man behandler dyr i Kina, når de skal pelses, her

Invasives pelsdyr  - Mink. Hvordan tror du, at kinesere behandler mink i DK, når der ikke er tilsyn? Eller for den sags skyld russere? Hvis man lige dvaler, inden der svares, ved, at mennesker enten fortsat deporteres eller spærres inde for livstid, hvor mange forsvinder, hvad tror du så?

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord

Problemstillinger, hvor EU & Dansk Lovgivning blokkerer for bæredygtighed og udvikling af biodiversitet

 

  • Her kunne det være godt at få landmændene på banen også og øvrige ejere af jord og dyrehold, så kontakt venligst NOF, så vi også får din holdning med.

 

Pt. er man ved at se på, om EU-Lovgivningen skal svækkes eller bibeholdes i nuværende form, og DK gør alt for at omformulere, hvad der er muligt, for at landmænd i DK kan overleve, samtidigt med at man opretholder så mange naturbeskyttelseslove, som muligt. Eller er det måske snarere at landmænd,  FUR Copenhagen, og staten Danmark får mange penge via Skind business?

 

Derfor er der opråb til at bibeholde alle tiltag for, at vores natur bibeholdes og bringes tilbage til egnsspecifik biodiversitet i de enkelte medlemslande.

Få mere info om europæiske borgere, der står sammen i kampen for naturen på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside og deltag i kampen her.

 

Der er samtidigt brug for, at vi tænker nye tanker i forhold til jordbrug og dyrehold.

 

I stedet for minkdrift, kunne man have 8 marker med korndrift, og en med ex. put & take søer og fiskedamme, eller alt muligt andet, til at tiltrække mennesker i deres fritid.

 

Man kunne også, som vores Borgmester, Morten Andersen, foreslog på facebook, tage spørgsmålet om medicinsk brug af cannabis op, da hamp kan bruges til fodder, tovværk, tætning af skibe, huse, etc., og hvis den danske stat legaliserede det, til medicinsk brug, hvor man ligeledes kan tjene formuer, hvis man producerer naturmedicin til verdenssamfundet efter dansk etiske kvalitetsprincipper, og Europæiske tanker for økologisk bæredygtig drift.

 

Link til hjemmeside med medicinsk brug af cannabis

Man kunne også forestille sig, at byboere ikke vil flytte på landet, når man opdager, hvordan landkommuner behandler sine beboere. Men kommunen vil måske hellere sælge beboelser til østeuropæere, der gerne vil arbejde på minkfarme?

For en generation landmænd siden,

 

gik kør og grise på markerne, som de er skabt til.

Både den gang, og forhåbentligt snart igen,

 

vælges en etisk bæredygtig og udviklende strategi!

Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
Henvisning til EU Direktiver for Odense Fjord
bottom of page